نشست خبری طرح‌های تامین مالی جمعی با حضور کارن کراد در فرابورس ایران برگزار شد
1400/9/22
نوع: اخبار
نویسنده: پرنیان ستوده

 

به گزارش روابط عمومی کارن‌کراد، نشست خبری طرح‌های تامین مالی جمعی سکوهای کارن کراد، دونگی و ققنوس ویژه مسابقه تلویزیونی کارویا در فرابورس برگزار شد. 

در این نشست مدیر نهادهای مالی فرابورس ایران، مدیر امور مجامع و صندوق‌های صندوق سرمایه‌گذاری نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، مدیرعامل سامانه تامین مالی و سرمایه‌گذاری کارن، مدیرعامل دونـگی و قائم‌مقام مدیرعامل شرکت ققنوس به تشریح برنامه‌ها، اهداف و عملکرد مجموعه خود در ارتباط با تامین مالی جمعی پرداختند.

عارف علیقلی‌پور مدیر نهادهای مالی فرابورس ایران با ارائه‌ گزارش آماری از طرح‌های تامین مالی شده به روش کرادفاندینگ عنوان کرد: تاکنون ۱۱ طرح روی سکوها تامین مالی شده‌اند و از میان این طرح‌ها، ۱۰ طرح در دریافت منابع موفق بوده و یک طرح ناموفق عمل کرده‌ است.

او با اشاره به اینکه به‌ این‌ ترتیب چیزی در حدود ۱۸ میلیارد تومان سرمایه به سمت اقتصاد شرکت‌های کوچک و متوسط (SME) هدایت‌ شده است، گفت: این مساله مهم است که سرمایه‌گذاران به ریسک هر طرح نیز توجه کنند؛ بنابراین به همه توصیه می‌کنیم که حتما اطلاعات کامل طرح را مطالعه کرده و نسبت به ریسک‌ها آگاهی داشته باشند.

مدیر نهادهای مالی فرابورس ایران در ادامه افزایش دسترسی عادلانه به منابع مالی را یکی از ویژگی‌های مهم روش کرادفاندینگ معرفی و عنوان کرد: با توجه به اینکه این روش مبتنی برای فضای اینترنت است، توزیع طرح‌ها، عادلانه‌تر شده و فرصتی را در اختیار کسب‌وکارهای خارج از تهران قرار می‌دهد.

 

سیاوش صمیمی مدیر امور مجامع و صندوق‌های سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در بخش بعدی نشست خبری تامین مالی جمعی، با اشاره به اهمیت تامین مالی در فلسفه شکل‌گیری این صندوق بیان کرد: از آنجا ‌که پروژه‌ها در تامین مالی جمعی الزاما تضمین موفقیت ندارند، ما اصل سرمایه‌ سرمایه‌گذارها را بیمه می‌کنیم.

او در ادامه عنوان کرد: اگر پروژه‌ای به سود رسید، سود تقسیم می‌شود؛ در غیر این صورت ما وارد عمل می‌شویم و با چند روش اقدام به پرداخت سرمایه اولیه می‌کنیم.

مدیر امور مجامع و صندوق‌های سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در ادامه گفت: اگر متقاضی در پروژه شکست خورد و شکست ناشی از تخلف نبود، بار مالی متوجه این شرکت نخواهد بود.

او با توجه به تخصص نیروهای فعال در سکوهای تامین مالی جمعی و کرادفاندینگ ابراز امیدواری کرد که سود به حوالی همان رقمی که روی سکو اعلام ‌شده است، برسد.

صمیمی با اشاره به اینکه در طرح‌های مسابقه کارویا بیشترین رقمی که مطرح شده است ۴ میلیارد تومان و کمترین رقم ۳۰۰ میلیون تومان بوده است، برآورد کرد که در مجموع در این برنامه بیش از ۵۰ میلیارد تومان تامین مالی صورت بگیرد.

 

سخنران بعدی این نشست، علی عمیدی مدیرعامل سامانه تامین مالی و سرمایه‌گذاری کارن بود. عمیدی با اشاره به تاریخچه فعالیت این سامانه از سال ۱۳۹۷ گفت: ما در سامانه کارن و شرکت کارن‌کراد، فعالیت خود را از سال ۹۷ در حوزه تامین مالی و جذب سرمایه برای استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان آغاز کرده‌ایم. تا به امروز بیش از ۱۵۰ مورد سرمایه‌گذاری انجام دادیم و برای این شرکت‌ها جذب سرمایه داشتیم. بیش از ۵۰۰۰ کارآفرین از با ما در ارتباط بوده‌اند و بیش از ۱۸۰۰ کسب‌وکار را جهت تامین مالی، دودلیجنس (ارزیابی موشکافانه) کرده‌ایم و مجموعا ۳۰۰ میلیارد تومان، تامین مالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان یا استارتاپ‌ها داشته‌ایم. به عنوان سامانه تامین مالی، کرادفاندینگ یا تامین مالی جمعی یکی از ابزارهای مورد نظر ما برای ارائه بهتر خدمات‌مان بود که موفق شدیم مجوز آن را از کارگروه ارزیابی تامین مالی جمعی شرکت فرابورس ایران دریافت کنیم. 

علی عمیدی در ادامه گفت: ما در کارن کراد، یک مورد تامین مالی جمعی داشتیم که شرکت بهیار صنعت سپاهان بود که در انتهای سال ۹۹ تامین مالی آن را انجام دادیم و یک میلیارد و سیصد و هفتاد و پنج میلیون تومان را از عموم مردم جذب کردیم. این شرکت نیز ظرف مدت ۴ ماه، سود پیشبینی شده ۲۰% را بازپس داد و تسویه کرد.

مدیر عامل سکوی تامین مالی جمعی کارن کراد ادامه داد: بعد از این مورد، ما برای تامین مالی جمعی گروهی از شرکت‌های دانش‌بنیان اقدام کردیم و موفق شدیم در مسابقه تلویزیونی کارویا، جز پلتفرم‌های حاضر در این برنامه باشیم. در این برنامه، تامین مالی جمعی ۲۰ شرکت دانش‌بنیان بر عهده کارن کراد است. مجموع سرمایه درخواستی این شرکت‌ها، بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان است. 

به گفته علی عمیدی، روند تامین مالی جمعی برای شرکت‌های حاضر در مسابقه کارویا به این شکل است که پس از پخش هر برنامه که برنده آن تحت ارزیابی پلتفرم کرادفاندینگ کارن کراد باشد، اطلاعات این شرکت برنده روی سکوی تامین مالی جمعی کارن کراد بارگذاری می‌شود و قابلیت سرمایه‌گذاری روی آن ممکن می‌شود.

مدیر عامل کارن کراد در ادامه گفت: تا به حال دو قسمت از مسابقه کارویا پخش شده است و هر دو برنده این قسمت، روی سکوی ما اقدام به تامین مالی جمعی کرده‌اند. 

برنده قسمت اول کارویا، شرکتی دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی است و تا به حال بیش از ۸۰درصد از نیاز مالی این شرکت در سکوی ما انجام شده است.

برنده قسمت دوم، در حوزه دستگاه‌های پیشرفته فعالیت می‌کند و با توجه به سود جذاب ۵۰درصدی در ۹ ماه، کمپین تامین مالی جمعی آن در ۱۱ ساعت تکمیل شد.

در انتها، علی عمیدی ضمن تشکر از شرکت‌های متعهد سرمایه‌گذاری گفت: در این پروژه، ۲۰ شرکت متعهد سرمایه‌گذاری در تامین مالی جمعی طرح‌ها شده‌اند. عملکرد متعهدین سرمایه‌گذاری به این شکل است که در صورت عدم تکمیل کمپین توسط عموم، این شرکت‌ها، مبلغ باقی‌مانده را سرمایه‌گذاری می‌کنند تا کمپین با موفقیت تکمیل شده و طرح به مرحله اجرا برود. به موجب حضور این متعهدان، سرمایه‌گذاران اولیه، دیگر نگران عدم تکمیل کمپین و بازگشت وجه، بدون نفع پس از یک ماه، نیستند. ما در کارن معتقدیم که اکوسیستم دانش‌بنیان، فرصت بسیار خوبی برای بازار سرمایه و سرمایه‌گذاری خواهد بود و امیدواریم با بسترسازی‌های فرابورس، این امر سریع‌تر میسر شود.

 

پس از سخنرانی علی عمیدی، نوبت به جعفر محمدی مدیرعامل دونگی رسید. او در توضیح ماهیت این پلتفرم عنوان کرد: دونگی پلتفرمی‌ست که روی کسب و کارهای SME و نه لزوما دانش‌بنیان تمرکز کرده است. تاکنون تأمین مالی ۵ طرح را منتشر کردیم که ۴ طرح موفق شده و یکی از طرح‌ها ناموفق بوده است.

به گفته محمدی، نخستین طرحی که توسط دونگی تامین مالی شده، طرح تجهیزات خدمات ابری بوده که طی ۲ سال قرار است ۶۰ درصد سود را محقق کند. 

به گفته مدیرعامل این پلتفرم، گزارش پیشرفت ۳ ماهه این طرح نیز مثبت بوده است.

محمدی در ادامه عنوان کرد: دیگر طرح با وضعیت مشابه طرح همراه مکانیک است که قرار است در یک سال سود ۳۶ درصدی را به همراه داشته باشد. طرح دیگر نیز طرح یک ماهه‌ زیتون سبز بود که متاسفانه فعالیت ۵۰ روز طول کشید. در این مدت سود ۱۶ درصدی محقق و تسویه شد.

آخرین سخنران این نشست خبری محمد جواد صمدی‌راد قائم مقام مدیرعامل شرکت ققنوس بود. او این مجموعه را نخستین تجربه ایران در ایجاد شبکه‌های بلاک‌چینی معرفی و عنوان کرد: فناوری دفتر کل توزیع شده (DLT) منشا خلق دارایی‌های دیجیتال است که امروزه به عنوان یک پدیده جدید مورد استقبال قرار گرفته است.

صمدی‌راد به تجارب ققنوس در عرصه‌های مرتبط با این موضوع از جمله اولین تجربه انتخابات الکترونیک غیرحضوری اشاره و اظهار کرد: در سکوی تامین مالی جمعی ققنوس مدل‌های مختلفی را از جمله تامین مالی مبتنی بر پاداش، مبتنی بر خیریه و مبتنی بر مشارکت داریم.

او با قدردانی از فرابورس و کارگروه ارزیابی تامین مالی جمعی و دست‌اندرکارانی که در تدوین و قانونمند کردن دستورالعمل کرادفاندینگ حضور داشتند، گفت: سکوهای تامین مالی جمعی فرصت بی‌بدیلی برای بازار سرمایه ایران به منظور تجهیز منابع مالی برای کسب‌و‌کارهای دانش‌بنیان و کوچک و متوسط هستند تا با جذب سرمایه برای آن‌ها فرصت رشد و توسعه این فعالیت‌ها در کشور به خوبی فراهم شود.

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.